Welcome visitor you can log in or create an account

Schaduwdoeken

schaduwdoekenHet is heerlijk om buiten in de zon te zitten, maar als het erg warm in deze zomer is, dan kan de zon net even te fel en te warm zijn. Een schaduwdoek is dan een mooie stijlvolle manier om de zon te weren.
Vooral bij pergola's en een uitbouw worden schaduwdoeken veel gebruikt. Het grote voordeel van een schaduwdoek ten opzichte van een parasol is dat er geen voet of standaard nodig is.
 
Schaduwdoeken heb je in vele vormen. Vierkant of driehoekig, als vlak doek, maar ook als harmonica schaduwdoek of rolgordijn.
Je kunt dan om een warme zomeravond ondanks de regen lekker buiten blijven zitten.
Standaard schaduwdoeken zijn vierkant of driehoekig en kunnen eenvoudig met behulp van haken worden opgehangen. Een harmonica schaduwdoek wordt vaak gebruikt bij een pergola of overkapping. Een harmonica schaduwdoek wordt middels een constructie van stalen kabels in een frame geplaatst. Door middel van een trekkoord kun je het schaduwdoek eenvoudig openen en sluiten. Door de goede kwaliteit van de stof kan het schaduwdoek het gehele seizoen buiten blijven hangen.
Schaduwdoeken beschermen je vooral tegen de zon van bovenaf. Er zijn echter ook schaduwdoeken die je tegen een laagstaande zon beschermen. Dit zijn rolgordijnen die je neer kunt laten als je last van de zon krijgt.